ARPOL ve FAO, 30 Ekim’de Dünya Gıda Günü kapsamında “İklim Değişikliğinin Etkisinde Gıda Hakkının Geleceği: Tehditler ve Çözüm Önerileri” paneli düzenledi. Etkinlik, iklim krizinin gıda hakkına etkilerini ele aldı.
TARPOL Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Mehdi Eker ve FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selişık açılış konuşmalarında, herkesin temel hakkı olan gıdaya erişimin, iklim değişikliği nedeniyle giderek daha fazla tehdit altında olduğuna dikkat çekti.
Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Mine Ataman’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Prof. Dr. Recep Akdağ, Prof. Dr. Kenan Peker, Prof. Dr. İzzet Özgenç ve ekonomist gazeteci Abdurrahman Yıldırım, iklim değişikliğiyle mücadele ve gıda güvenliği adına çözüm önerilerini paylaştı.
Uzmanlar, iklim değişikliğinin gıda üretimi ve erişimi üzerindeki etkilerini değerlendirerek sürdürülebilir tarım politikalarının önemini vurguladı. Gıda hakkının korunması için harekete geçme çağrısı yapıldı.